Цей завод моїх батьків ?

Опубліковано

ПрАТ «Пологівський олійноекстракційний завод» впевнено крокує до 45 – річного ювілею, який святкуватимуть у грудні 2019 року. Ряд цікавих заходів, які заплановані з нагоди цієї дати, сподіваємось, зроблять це свято незабутнім. Один із таких заходів – конкурс малюнка «Завод моїх батьків» для дітей працівників підприємства віком від 6 до 16 років. Підготовка до конкурсу розпочалась вже 17 листопада з екскурсії на основне виробництво та територію підприємства. Така екскурсія проводилась вперше. Її мета – показати дітям, де працюють їх батьки, їх причетність до загальної справи випуску якісної продукції. 26 дітей повели у цікаву подорож справжні професіонали: інженер з підготовки кадрів Рибалка Нінель Георгіївна, начальник підготовчого цеху Крапівка Сергій Петрович, начальник цеху рафінації олії Подлєсна Яна Анатоліївна, начальник олійноекстракційного цеху Юрченко Олексій Миколайович, начальник цеху фасування олії Дмітрієв Юрій Володимирович, начальник цеху залізничного транспорту Колісник Юрій Олександрович, старший комірник складу готової продукції Наумова Юлія Юріївна, начальник зміни випробувальної лабораторії Гребенюк Світлана Василівна. За дотриманням всіх вимог з безпечного поводження під час екскурсії слідкував начальник відділу охорони праці Полтавець Володимир Вікторович. Організатори заходу на чолі з Сакевич Людмилою подбали про те, щоб дітям було комфортно весь час перебування на заводі, починаючи з їх доставки і закінчуючи гарячим чаєм та кавою з пирогами.

Найбільше сподобалось дітям у виробничих цехах, особливо у цеху фасування олії. «ОЕЗ – це маленьке місто, і я хочу тут працювати», – так висловила свої емоції від побаченого Гудко Ольга – молодша дочка Гудко Ганни Миколаївни, машиніста шеретувальних установок підготовчого цеху. А її старша дочка Софія після відвідування цеху фасування олії запевнила, що вона буде тут працювати. Єропудова Златослава також дуже мріяла подивитися, де працює її татко: машиніст автомобілерозвантажувача Єропудов Сергій Миколайович. Вона уявляла собі великі цехи, обладнання, а ще: як пахне олія. Та найбільше вразив Златославу процес видування пляшки та наповнення її олією у цеху фасування олії. Дуже пишаються своїми батьками Шило Михайло та Дмітрієва Ірина. Михайло достеменно знає, у чому полягає робота його мами – Альони Олександрівни. А у Ірини обоє батьків працюють на підприємстві: Юрій Володимирович та Євгенія Володимирівна. Шкабарня Марія, побувавши в цеху рафінації олії, де працює її мама Тетяна Анатоліївна, сказала: «Тепер я розумію, чому ти, матусю, така заморена приходиш з роботи, адже скільки зусиль треба прикласти, щоб отримати таку прозору олію». У захваті від побаченого і Софія Шкабарня. Адже саме на Пологівскому ОЕЗі працювали і працюють 2 покоління її родини. То ж, можливо, саме вона успадкує та продовжить традиції трудової династії Шкабарні на цьому підприємстві. Наймолодша учасниця, 6 – річна Софійка Мозгова, пройшла без жодних нарікань весь шлях з більш дорослими дітьми. З захопленням спостерігала вона, як зернятка насіння соняшнику відділяються від лушпиння (обрушуються), як «робот наклеює етикетку та закручує ковпачок на пляшці з олією», як працюють лаборанти випробувальної лабораторії.

По закінченню екскурсії діти мали змогу подивитися відеоролик про діяльність Пологівського олійноекстракційного заводу, поділитися враженнями, а також отримати настанови від викладача КУ «Пологівської районної дитячої школи мистецтв» Семененко Мар’яни Олексіївни щодо умов проведення конкурсу малюнка, який буде проходити 24 листопада в РЦ «Юність». А чи зможе побачене і почуте під час екскурсії надихнути наших юних художників на витвір мистецтва, побачимо згодом – у неділю 24 листопада. То ж слідкуйте за результатами.

Сподіваємося, що такі екскурсії стануть традицією на підприємстві, бо вже зараз маємо бажаючих серед дітей інших працівників ПрАТ «Пологівський ОЕЗ». То ж ласкаво просимо до наступних подорожей по нашому маленькому місту!