Проект реконструкції ПрАТ «Пологівський ОЕЗ»

Опубліковано

Пологівський олійноекстракційний завод, який у 2019 році святкував своє 45 – річчя, є успішним підприємством і планує надалі розвиватися. Для жителів міста Поліг – це гарна новина. Адже це підприємство є одним з містоутворюючих підприємств. Стабільна робота нашого підприємства дає не лише робочі місця для жителів міста, а і змогу в стабільному надходженні податків до місцевого бюджету, які, в свою чергу, йдуть на підтримку та розвиток бюджетних установ, комунальних господарств тощо. Це значить, що його роль в житті нашого міста дуже важлива.

Пологівський олійноекстракційний завод як і будь – яке підприємство повинен впроваджувати заходи, які дозволять йому бути конкурентоспроможним на ринку виробників продукції. Зараз настав час високих технологій та високоефективного обладнання. Саме тому на підприємстві стартує Проект реконструкції. Мета Проекту - удосконалення процесу переробки насіння олійних культур шляхом використання високоефективного обладнання, яке дозволить збільшити вихід олії рослинної, а також зменшити витрату розчинника і енергоресурсів.

Проект реконструкції ПрАТ «Пологівський ОЕЗ» почнеться з будівництва нового олійноекстракційного цеху, так як на сьогоднішній день саме ведення процесу вилучення олії шляхом екстракції має ризики збільшення втрат розчинника – витратного матеріалу у виробництві продукції. А сучасне обладнання дає змогу знизити ці витрати у 2,5 рази. Таке обладнання дозволяє також зменшити кількість олії в шроті на 0,7%. Проект планується реалізувати в 2 Етапи: впровадження 1-го Етапу Проекту передбачає проведення наступних робіт:

1) будівництво градирень з насосною станцією;

2) установка трансформаторної підстанції ТП-11.

Термін проведення робіт на 1-му Етапі Проекту від початку будівництва до введення в експлуатацію складе орієнтовно 14 місяців.

На 2-му Етапі реалізації Проекту планується виконати роботи, пов'язані з будівництвом нового цеху екстракції.

Всі ці заходи призведуть до збільшення виробництва олії рослинної; економії витрат розчинника, електроенергії і теплової енергії; зменшення витрат на проведення ремонтних робіт застарілого обладнання олійно-екстракційного цеху. Використання сучасного та більш безпечного обладнання сприятиме удосконаленню умов праці для працівників та ведення технологічного процесу. І що надзвичайно важливо, цей Проект дає можливість впевнено дивитись в завтрашній день, надалі залишатись конкурентоспроможним на внутрішньому та зовнішньому ринках: колектив підприємства та жителі міста мають і надалі сподіватися на працевлаштування та соціальні гарантії, які дає успішне розвинене підприємство. І чим успішніше буде розвиватись ПрАТ «Пологівський ОЕЗ», тим відчутнішими будуть надходження у місцевий бюджет.